TOP 3 misverstanden over de Kabel

Hieronder volgt de TOP 3 van misverstanden die bestaan over de kabel. Deze misverstanden worden vaak de wereld ingeholpen door concurrenten.

Als je buren downloaden via de kabel gaat je snelheid omlaag -> Onzin!

Dit is het meest hardnekkige fabeltje waar ADSL en glasvezelrpvodiders keer op keer misbruik van maken. Bij kabel krijgt elke gebruik zijn eigen stukje op de kabel (frequentie). Dit wordt allemaal geregeld door de ultra-moderne 'EuroDocsis 3.0' standaard waar tegenwoordig alle kabelmodems aan voldoen. Het is wel zo dat er 1 kabel door de straat loopt waar je met je buren op zit, maar iedereen heeft dus zijn eigen stukje waardoor je elkaar niet in de weg zult zitten. Het verhaal dat je bij kabel de bandbreedte deelt met de buren is dus echt pure onzin!

Glasvezel is sneller dan kabel -> Onzin!

Glasvezel heeft de toekomst, maar wanneer komt die toekomst, duurt dat nog jaren? Veel glasvezelproviders gaan namelijk niet hoger dan 100 Mbps. De gebruikte apparatuur in de wijkcentrales kunnen nog niet sneller. Dit is uit kosten overweging gedaan. Om het glasvezelnetwerk geschikt te maken voor echt hoge snelheden zijn flinke investeringen nodig. Er wordt al geadverteerd met snelheden van 500 Mbps, maar dit is slechts in een heel klein gebied beschikbaar, pure marketing. De snelheid die kabel nu al aankan zal voor de komende jaren meer dan genoeg zijn. Op dit moment is 120 Mbps beschikbaar via de kabel.
Ook interessant om te weten: Het kabel netwerk bestaat voor het grootste deel uit glasvezel! Alleen het stukje tussen de huis aansluiting en wijkcentrale verloopt via COAX. Is dat erg? Nee totaal niet! De snelheden over dat laatste stukje kabel zijn nu al 120 Mbps en in de toekomst wordt dat nog veel hoger. Dit is dus geen belemmering. Dit alles tegen een lagere kostprijs, immers het kabelnetwerk ligt er al jaren en de investeringen voor EuroDocsis 3.0 (de kabelstandaard die nog hogere snelheden mogelijk gaat maken) zijn al gedaan.

Als je TV kijkt of telefoneert gaat dit af van je internetsnelheid -> Onzin!

Bij ADSL is het inderdaad zo dat het TV en telefonie signaal van je internet downloadsnelheid af gaat. Dus hoe meer mensen in huis TV kijken, hoe langzamer internet wordt. Zelfs bij Glasvezel kan dit fenomeen optreden. Indien je een 100 Mbps abonnement hebt en je maakt gebruik van IPTV dan zal er een deel van die 100Mbps worden gebruikt voor televisie (al snel 20 Mbps). Dit komt omdat op dit moment de apparatuur die voor glasvezel wordt gebruikt niet sneller kan dan 100 Mbps. Bij kabel zijn de internet, televisie en telefonie diensten volledig gescheiden, en beinvloeden elkaar totaal niet.