De voordelen van internet via de kabel

 • Eenvoud
  Je hoeft je niet te verdiepen in tientallen verschillende aanbieders. Er is één kabel aanbieder die alles kan leveren. Is er dan wel concurrentie? Jazeker, omdat er ook adsl providers actief zijn in de meeste regio's moeten kabel provider net zo hard concurreren met adsl providers.
 • Minder storingen
  Kabel werkt met coax-kabels. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige kabels die afgeschermd zijn. Hierdoor worden de kabels minder gevoelig voor storingen van buiten af. Dit in tegenstelling tot de traditionele telefoonlijn (adsl) waarbij al het verkeer over 2 onafgeschermde aders gaat.
 • Hogere snelheden
  Via de kabel zijn nu al snelheden tot 120 Mbps mogelijk! Dit is vergelijkbaar met glasvezel. ADSL is verouderde techniek en komt niet hoger dan 20 Mbps.
 • Afstand tot centrale is niet van invloed op uw snelheid
  Het maakt bij kabel niet uit hoever je van de centrale af woont. Dit in tegenstelling tot ADSL, waarbij de snelheid lager wordt naarmate u verder van de centrale woont.
 • Kabel heeft zich al dubbel en dwars bewezen, maar er komt nog veel meer!
  De mogelijkheden van kabel zijn nu al eindeloos: 120 Mbit/s internet, 30+ analoge TV zenders, 100+ digitale TV zenders en Telefonie hebben zich inmiddels al bewezen op het kabel netwerk. Veel andere (adsl)providers zijn hier nog maar pas mee aan het experimenteren.